Puuküürnikest vabaks vaid mõne nädalaga. Kuidas?

2020 tõi Rendinile eelkõige palju suuri võite, ent aasta lõppu jäid “kaunistama” ka meie esimesed kaks puuküürniku olukorda. Mõlema korteri puhul olid üürnikud jätnud omanikule maksmata tekitatud varalise kahju ja ka kokkulepitud üüri summad ning kõrvalkulude arved.
Avaldamise kuupäev 03.05.2021
Selle artikli sisu võib olla aegunud!
Puuküürnikest vabaks vaid mõne nädalaga. Kuidas?

Kaks rikutud ust, kahjustada saanud tapeet ja suurkoristus...

Antud juhul oli tegu ühetoalise Lasnamäe korteriga, mille omanik Larissa kontrollis enne üürisuhte alustamist põhjalikult uue asuka tausta, ega avastanud tema minevikust midagi kahtlast, mis võiks viidata tekkivatele probleemidele. Ometi hakkas korralikuna tundunud rentnik pärast sisse kolimist viivitama üürimaksetega ja jättis tasumata suurema osa kommunaalidest. Omanikul õnnestus meie abiga üürileping lõpetada, ent paraku selgus korteri üleandmisel, et selle eelmine asukas oli suutnud tekitada eluruumides ka varalist kahju ning välja tuli vahetada kaks rikutud ust, kahjustada saanud tapeet, ja korraldada korteris korralik koristus. Rendin kompenseeris üürileandjale kõik rentniku tekitatud kahjudega seotud kulutused.

Ära lägastatud korter ja üürivõlgnevused...

Teisel juhul tunnistab ebameeldiva rentnikuga üürisuhte lõpetanud omanik Lianne, et spetsialistide abi võimaldas tema esimese eluruumi rentimise kogemuse muuta keerulisest väljakutsest positiivseks lahenduseks. "Alates abist vene keeles suhtlemisel ja aidates teisel osapoolel mõista lepingu sisu kuni üürisuhte lõppemiseni, kus üürnikul oli tekkinud võlg, ta keeldus välja minemast ning korter oli ära lägastatud - ausalt ei kujuta ette, kuidas ilma teie abita oleksin sellest olukorrast väljunud," kommenteerib ta.

Mis sellistest olukordadest edasi saab?

Eelnevalt välja toodud lood on vaid mõned näited üürisuhetest, mis on rentniku tekitatud rahalise kahju tõttu kiiva kiskunud. Tavapärases olukorras ei näe omanik sageli puuküürnikuga seotud kahjust enam sentigi. Nagu 1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahergi on kunagi oma artiklis hoiatanud, ei tasu alla 5000-eurose võlgnevuse korral isegi kohtusse minna: kannataja maksab peale ja puuk nihverdab tasumisest kõrvale.

Õnneks lahenesid meie olukorrad aga mõne nädala jooksul ja ilma üürileandjale tekkinud kahjuta. Sealjuures lahenes üks olukordadest nõnda hästi, et üürnik oli väga tänulik probleemi lahendamise eest, mis on suur kontrast sellega, mida puuküürnikest tavaliselt räägitakse. Selles mängisid muidugi suurt rolli meie klientide ja üüriprobleemidega tegelevad Olga ja Lia, kellel on laiapõhjaline kogemus sarnaste olukordadega tegelemises, aga ka kogu meie teistmoodi lähenemine üüriprobleemidele.