Rendin jahib Euroopa parima startupi tiitlit

Eesti startup Rendin, mis on kodu (välja)üürimise ja turvaliste üürilepingute sõlmimise lahendus, nomineeriti mainekale startup auhinnale The Europas 2022. Tegemist on üle-euroopalise tehnoloogiaettevõtete konkursiga.
Avaldamise kuupäev 06.10.2022
Rendin jahib Euroopa parima startupi tiitlit

“Rendin on 11 finalisti hulgas kinnisvaratehnoloogia kategoorias. Konkurents on tihe ja juba esmavalikust edasi pääsemine tähendab meie jaoks suurt tunnustust,” kommenteeris Alain Aun, Rendin juht ja kaasasutaja.

Ta leiab, et nominatsiooni saamise põhjuseks on ära tõestatud unikaalne ärimudel, mis pakub nii üürileandjatele kui ka üürnikele kordades turvalisemat ja sujuvamat teenust võrreldes senise turustandardiga. Kindlasti mängisid rolli ka olulised teetähised, milleni viimase aasta jooksul on jõutud. “Veidi enam kui poole aastaga kahekordistasime aktiivsete üürilepingute arvu ja püstitasime enda jaoks mitmeid rekordeid (nt üürihuviliste taustakontrollide arv ühes kuus, üürilepingute sõlmimiste arv ühes kuus). Lisaks oleme kanda kinnitanud Poola üüriturul, mis on tohutult suur ja mitmeti teistsugusem võrreldes siinse turuga,” põhjendas Aun.

Juba saavutatu kõrval on töös või veel planeerimisel mitmeid põnevaid samme. “Näiteks juunis värbasime pikaaegse ERGO kindlustusvaldkonna juhi Andres Konsapi. Tema liitumine tähendab Rendini jaoks kiiremat liikumist kindlustusseltsiks saamise poole, et lihtsustada uutele välisturgudele laienemist.”

Selleks, et auhinnagalalt tiitel koju tuua, palub ettevõtte tiim eestimaalaste abi. “Tehnoloogiasektor ja iduettevõtlus on olnud üks Eesti edulugudest maailmatasemel, mille üle inimesed on väga uhked. Näeme, et ka kohalik kogukond on selle suhtes väga toetav,” avaldas Rendini juht lootust, et just kaasmaalaste toetus võiks nad Euroopa parimate valimisel tippu viia.

Rendini poolt saab Euroopa parima idufirma valimisel oma hääle anda siin, valides kategooria “proptech” ja vajutades paremal üleval sinist nuppu “vote now”.

The Europas konkursi asutas 2009. aastal TechCrunchi ajakirjanik Mike Butcher, et esile tõsta innovatsiooni ja tunnustada silmapaistvaid tegijaid Euroopa startup-maastikul. Tänavu jagatakse auhindu 20 erinevas kategoorias. Teiste seas on seal varasemalt tiitleid võitnud näiteks Eestist Wise ja Pipedrive, mujalt Spotify ja Soundcloud.