Rendin värbas ERGO tippjuhi ja alustab kindlustusseltsi loomist

Eesti startup Rendin värbas pikaaegse ERGO kindlustusvaldkonna juhi Andres Konsapi. Tema liitumisega algab Rendini liikumine kindlustusseltsiks saamise poole, et lihtsustada välisturgudele laienemist. Plaani aitab rahastada investeerimisring, millega alustatakse sügisel.
Avaldamise kuupäev 20.06.2022
Selle artikli sisu võib olla aegunud!
Rendin värbas ERGO tippjuhi ja alustab kindlustusseltsi loomist

Kodu (välja)üürimise ja turvaliste üürilepingute sõlmimise lahendus Rendin tuli turule veidi üle kahe aasta tagasi, mille jooksul on sõlmitud 2000+ üürilepingut. Tänaseks tegutsetakse nii Eestis kui ka Poolas. “Rendini üürileping sisaldab automaatselt üürileandja jaoks üüri- ja kommunaalmaksete garantiid ning kaitset vara rikkumise eest. Meie kindlustuspartneriks Eestis on ERGO, kellega koostöös on Rendini unikaalne teenus välja arendatud,” selgitab Alain Aun, Rendini juht ja kaasasutaja.

Ettevõttest ei saa klassikalist kindlustusmüüjat

Tempokalt kasvamine ja laienemine välisturgudel eeldab, et ettevõttel on luba iseseisvamalt tegutseda. “Me suudame ise olla paindlikud ja kiired nii oma tootearenduses kui ka lokaliseerimises teiste turgude jaoks. Samas teame, et partnerlusarutelud ja kokkulepete saavutamine kohalike kindlustusseltsidega on pigem ajamahukas töö. Seevastu, kui me oleme ise kindlustusseltsi rollis ja fokusseerime oma tegevuse vaid konkreetsele teenusele, saame seda pakkuda palju efektiivsemalt ning reageerida kohaliku turu vajadustele,” tutvustab Aun plaanide tagamaid. Eesti kontekstis koostöö ERGO-ga jätkub ja seltsi loomine puudutab muid välisturge.

Rendini juht rõhutab, et kindlustusseltsiks saamine ei tähenda, et ettevõte hakkab kindlustuse müüjaks klassikalises mõistes. “Tegemist on üüriteenuse osaga, mis võimaldab pakkuda turvalist viisi üürimiseks nii üürileandja kui ka üürniku jaoks. Lisaks aitab selles suunas areng meil järgneva 3-4 aastaga ehitada Euroopa suurim pikaajalisel üüriturul tegutsev ettevõte, mis pakub täiesti uut standardit kodu (välja)üürimisel.”

Kindlustusseltsi loomine vajab suuri investeeringuid

Plaani aitab rahastada iduettevõtte A-seeria investeerimisring, mille maht on hinnanguliselt 20 miljonit eurot. Investeerimisringi alustatakse eeloleval sügisel, mis prognooside kohaselt saadakse lukku 2023. aasta esimese kvartali lõpuks.

Sisulises mõttes veab seltsi loomise protsessi Rendini uus kindlustusjuht Andres Konsap. “Me taotleme kindlustuslitsentsi ja piiriülese tegevuse luba Euroopa Liidus, mis annab meile võimaluse laieneda paljudesse atraktiivse üürituruga riikidesse ilma, et peaksime kohalikku kindlustuspartnerit kaasama. Nii saame muuta oma riskide juhtimise süsteemi veelgi paremaks, sest keskkonnamuutustele reageerimise kiirus on saamas üheks peamiseks konkurentsieeliseks ning me tahame olla selles parimad,” avaldab ta.

Rendini saamine kindlustusseltsiks on järgmine loogiline samm ettevõtte arengus. “Rendinil on mitu olulist eeltingimust täidetud, et olla edukas litsentsi saamisel. Toote ja turu sobivus on saavutatud (Product-Market Fit uuringu tulemuseks saadi 66%, õnnestumiseks loetakse 40 või enam protsenti). Kliendi hoidmise määr on väga kõrge (86%), sest toode on mugav, lahendab kindlat probleemi ja loob suurt väärtust,” selgitab Konsap.

Ta lisab, et ka riski- ja protsessijuhtimine on paigas: “Rendin oma tehnoloogiaga on kliendiga koos kogu üürilepingu vältel, seega kahjujuhtumeid on võimalik ennetada või vähendada, mis hoiab kahjumimäära madalana ja annab võimaluse ehitada kõrge kasumlikkusega ettevõte.”

Konsap – kindlustusekspert läbi ja lõhki

Ettevõtte juhi hinnangul on Konsapi oluline tugevus ühtaegu nii kindlustuse valdkonna kui ka Rendini tundmine. “Andres teab traditsiooniliste kindlustusseltside hingeelu läbi ja lõhki: alates protsessidest kuni tehnilise poole ja klassikaliste kindlustustoodete ehitamiseni. Ta on olnud ligi 30 aastat kindlustuse valdkonnas, seega paremat tegijat ei ole võimalik soovida,” räägib Alain Aun. “Kui me alustasime Rendini rajamisega, siis Andres oli ERGO-poolse nõustajana kogu aeg kaasas. Seetõttu on ta näinud meie arengut ja kasvu.”