Lõpetamisakt Rendinis – kaitse arusaamatuste ja peidetud vigade eest

Tihti arvatakse, et üürilepingu turvalisuse tagab korrektne ja hästi vormistatud üürileping. Muidugi, üürileping on oluline, kuid sellest ehk isegi tähtsam on õigesti ja põhjalikult vormistatud vara üleandmise akt. Veel enam, kõige parem oleks, kui akte tehtaks üüriperioodi peale kaks tükki. Üks lepingu alustamisel ja teine selle lõpetamisel.
Avaldamise kuupäev 21.11.2022
 Lõpetamisakt Rendinis – kaitse arusaamatuste ja peidetud vigade eest

Esmase vara üleandmise akti funktsionaalsus on Rendinis juba pikemat aega olemas olnud. Nüüd oleme lisanud võimaluse luua ning vormistada akt pärast meie keskkonnas sõlmitud üürilepingu lõpetamist. Peamiseks eesmärgiks on aidata tagada meie klientide turvalisus.

Miks peaksid pärast üürilepingu lõpetamist akti Rendini keskkonnas vormistama?

  1. Lõpetamisakt võimaldab koondada kõik olulise info lihtsalt ja mugavalt ühte digitaalsesse vaatesse.

  2. Probleemide korral teavitatakse automaatselt meie õigusabi osakonda, kes annab Sulle juhised, kuidas edasi käituda.

  3. Korrektselt vormistatud lõpetamisakt aitab kaitsta ka varjatud puuduste ilmnemise vastu.

Loe lisaks Rendini blogist: Mis on üleandmise-vastuvõtmise akt?

Kuidas koostada üürikodu lõpetamisakt?

Lõpetamisakti vormistamise võimalust pakume hetkel vaid oma klientidele, ehk inimestele, kellel on üürileping juba Rendin platvormil sõlmitud. Lisaks sellele peab lõpetamisakti vaatele ligi pääsemiseks meie rakenduses algatama lepingu lõpetamise, mida saab teha nii poolte kokkuleppel kui ka korraliselt ühe osapoole initsiatiivil.

Pärast seda avaneb lõpetamisakti vaade, kus tuleks lisada pildid ja kirjeldused kõikidest tubadest, samuti selgitada võimalikke probleeme või erimeelsusi. Peale lõplikku vormistamist tuleb akt e-maili teel üürnikule kinnitamiseks, kes saab sellega kas nõustuda või mitte nõustuda. Viimasel juhul teavitatakse samuti meie õigusabi osakonda, kes võtab lepingu osapooltega ühendust, selgitab välja nende murekohad ja aitab probleemile lahenduse leida.

Mis veel uut?

Lõpetamisakti funktsionaalsuse loomise kõrval lihtsustasime kuulutuse lisamist. Sellega alustamiseks ei pea tingimata olema sisse logitud ning see salvestab automaatselt infot erinevate sammude vahel. Samuti ei pea huvilised olema enam sisse logitud, et vaadata üürikuulutusi.

Leia usaldusväärne üürnik
lihtsalt ja kiirelt!