Meie tootemeeskond on pikalt näinud vaeva, et muuta üleandmise-vastuvõtmise akti koostamine Rendini kasutajate jaoks veelgi mugavamaks. Nüüd oleme jõudnud sellega lõpusirgele!
Avaldamise kuupäev 31.05.2024
[object Object]

Teeme ülevaate suurimatest muudatustest, mida meie veebilehel ja rakenduses näha võib.

Eluruumi üleandmise-vastuvõtmise akt (ÜVA) on üüriprotsessis vajalik dokument, mis kaitseb mõlemalt üürilepingu osapoolt ning aitab lahendada varakahjuga seotud probleeme. See on oluline osa Rendini teenusest ning käib kaasas iga digitaalse üürilepinguga, mis meie keskkonnas sõlmitakse.

Üleandmise-vastuvõtmise akt jõudis veebi

Kui varem sai eluruumi üleandmise-vastuvõtmise (ÜVA) akti koostada vaid Rendini mobiilirakenduses, siis enam mitte! Meil on hea meel teatada, et seda on võimalik nüüd teha ka meie veebilehel. Akti koostamise sisuline ülesehitus jäi samaks ning osapooled peavad lihtsalt jälgima, mida rakendus küsib ja täitma tühjad väljad.

Küll aga parandasime protsessi üleüldist kasutajamugavust ning muutsime selle arusaadavamaks ja lihtsamaks. Selleks ehitasime kergesti hoomatava sammustruktuuri, et osapooled näeksid, kas akt on alles mustandi staatuses, üürnikule kinnitamiseks saadetud või juba kinnitatud.

Nüüd saab iga pildi juurde selgitusi kirjutada

Üleandmise-vastuvõtmise akti üks tähtsamaid osasid on fotod. Sinna tuleks lisada pilte nii eluruumi üldisest seisukorrast, kui ka detailsemaid fotosid hinnalisematest esemetest ja olemasolevatest puudustest.

Selle lihtsustamiseks saab nüüd iga pildi juurde eraldi selgitusi kirjutada. See tähendab, et enam ei pea kommentaare lisama pika loeteluna kogu toa kohta, vaid kõik puudused ja lisainfo saab kirja panna vastava foto alla.

Ehkki ÜVA saab nüüdsest mugavalt täita ka veebis, siis piltide kommentaare seal keskkonnas pärast akti koostamist veel ei näe ning selleks tuleb jätkuvalt suunduda mobiilirakendusse. Kuid ärge muretsege, ka see funktsioon on peagi veebis saadaval!

Lisaks kuvab nüüd fotosid äpis teineteise all ühekaupa ning veebis kahekaupa kõrvuti, et saaks kontrollida, kas lisatud said ikka õiged pildid ning kõik vajalik on nähtaval. Samuti parandasime ära tõrke, mille tõttu ei saanud pilte ükshaaval kustutada, vaid kasutajad pidid esmalt kõik fotod eemaldama ja õiged uuesti üles laadima.

Üürnik saab ÜVA-sse pilte ja kommentaare lisada

Viimane oluline lisa on see, et kui varem sai üürnik ÜVA ainult kinnitada või tagasi lükata, siis nüüd on tal võimalus sinna ka omalt poolt pilte ja kommentaare lisada. Seega, kui üürnik avastab, et midagi jäi akti lisamata või üüripinnal olev puudus pole fotol hästi kajastatud, siis ei pea ta selleks enam meie poole pöörduma. Selle asemel saab ta ise lisada vajalikke täpsustusi ning alles seejärel akti kinnitada.

Juhime tähelepanu, et kui üüripinnal avastatakse pärast akti kinnitamist varjatud puudusi või midagi soovitakse lisada, siis seda pooled enam tagantjärgi ise teha ei saa.

Mis edasi?

Jätkame tööd selle kallal, et muuta Rendin platvorm meie kasutajatele veelgi mugavamaks ja lihtsamaks. Üleandmise-vastuvõtmise akti poolelt parandame peagi ära ka HEIC-formaadis piltide kuvamisega seotud tõrked. Samuti on meil plaanis lisada meilide linkimine, et luua läbi meilisiseste nuppude abil otsetee õige lepingu ja üleandmisaktini.

Loe veel

29.05.2024

Kraani keeramine läks üürileandjale maksma 60 eurot. “Üürnik võiks teada, kus asub korteri veekraan ja elektrikilp’’

Paljud eestlased unistavad üüriäriga alustamisest, nähes seda kui hõlpsat viisi raha teenimiseks. Tihti unustatakse aga, et üürimisega kaasnevad mitmed väljakutsed, eriti kui ise elatakse teises linnas või riigis.
22.05.2024

Jurist selgitab: 5 levinud olukorda, kus tähtajaline üürileping ei paku kaitset

Tähtajaline üürileping on Eesti üüriturul alati populaarne olnud. Paljud üürileandjad arvavad, et see tagab neile stabiilse rahavoo ning kaitseb puuküürnike eest, kuna leping on piiritletud kindlate kuupäevadega. Rendini õigusjuht Lia Siht toob välja tähtajalise lepingu suurimad ohukohad ja eksiarvamused.
15.05.2024

Üüriturg on suures muutumises: 4 trendi, millest peaksid teadlik olema

Üüriturg on pidevas muutumises ning traditsiooniliste meetodite asemel eelistatakse üha enam uudseid viise, mis seavad prioriteediks taskukohasuse, turvalisuse ja mugavuse. Rendini tegevjuht Alain Aun selgitab, kuhu suunas üüriturg liigub ning kuidas nende muutustega kohaneda.

Rendin tagab turvalise ja lihtsa välja üürimise

Professionaalse juristi koostatud üürileping. Üürikandidaatide taustakontroll. Garanteeritud üürimaksed ja tagatisrahast kuni 10 korda kõrgem kaitse. Vaata järele!